Asia Point

Havelská 9, Praha 1
www.asiapoint.cz

Popis: 

Malá restaurace v srdci Prahy na Havelské tržnici. Nabízíme širokou škálu jídel od čínských, thajských, vietnamských pokrmů po japonských sushi.

Festivalové menu:

Letní závitky

2 CHEF

Jarní závitky

1 CHEF

Vegetariánské závitky 5ks

1 CHEF

Sladké kuličky

1 CHEF

Krabí klepítka

1 CHEF

Krevety

1 CHEF

Rýžové chipsy 10ks

1 CHEF

Grilované maso

2 CHEF

attifood_foodparadeAttifood

Jeseniova 48, Praha 3
www.attifood.cz

Popis:

V nabídce naleznete řadu různých surovin za přijatelné ceny v té nejvyšší kvalitě, která je zaručena italskými dodavateli. Uznejte sami, kdo jiný dokáže připravit správné italské potraviny než sami Italové. Zejména italské těstoviny jsou nenahraditelné a při přípravě jídla mu dodají tu specifickou chuť Itálie. Ale nelze zapomínat i na jiné potraviny. Například uzeniny, salámy, rajčata, sýry, omáčky, sladkosti, kávu a v neposlední řadě také samozřejmě italská vína.

Festivalové menu:

Pannini dell contadino (teplý zapečený sendvič po sedlácku)

3 CHEF

Melanzane alla parmigiana (lilek zapečený s parmazánem)

4 CHEF

Spiedino del gambero (krevetový špíz)

5 CHEF

Mini caprese (rajčátka s buvolí mozzarellou)

2 CHEF

Tartare di tonno (tatarák z tuňáka)

5 CHEF

Tagliatelle all prosciutto e pana (těstoviny tagliatele se šunkou, smetanou, mákem zabalené v prosciuttu)

3 CHEF

Antipasto dell contadino (sedlácký uzeninovo-sýrový talíř)

4 CHEF

Tiramisu/panna cotta

3 CHEF

Výhodné menu (předkrm, hlavní chod, dezert + nápoj)

10 CHEF

Sambhugo Spritz

3 CHEF

Pomerančový Fresh

2 - 4 CHEF

Dětské nápoje - banán, mandarinka, citrón

1 CHEF

brouk_foodparadeBrouk na talíři

www.brouknataliri.cz

Popis:

Delikatesy plné překvapení a emocí. Pochoutky, kterým se dlouho díváte do očí. Mls probouzející veškerou vaši zvědavost, odměňující požitkem. Seznamte se s jídlem, které z evropských jídelníčků zmizelo před necelými sty lety a právě teď čeká na svou renesanci. Kobylky s medem nejvíc proslavil Jan Křtitel a jednou třeba zachrání planetu. Gastronomická vášeň spojila špičkovou šéfkuchařku, nutričního specialistu a stylistu do projektu Brouk na talíři. Výsledkem je show, zážitek a překvapení oceněné zástupci Asociací hotelů a restaurací České republiky.

Festivalové menu:

Carpaccio z červené řepy hedvábné chuti s kuklou bource morušového, švábem argentinským nebo potemníkem brazilským
zasypané parmazánem

6 CHEF

Sarančata na sladké chilli omáčce

6 CHEF

Ulat padang ze Sumatry, restovaný cvrček, kuskus, mangová nebo chilli omáčka

6 CHEF

Potemník moučný na salátovém lůžku

6 CHEF

Malý mix - 3 druhy

8 CHEF

Velký mix - 4-5 druhů

9 CHEF

Burger-Bar-noveBurger Bar

Dolce Villa Hotel, Nebušická 93, Praha 6
www.burgerbar.cz
www.dolcevilla.cz

Popis:

Burger restaurace Burger Bar je již tradičním účastníkem Foodparade. I letos se můžete těšit na tradiční i originální chuťové kombinace v domácích houskách sypaných sezamem. V naší restauraci se zahrádkou situované v klidné části Prahy 6 najdete ale i jiné dobroty. Šéfkuchař Ondřej Vykusa strávil velkou část své kariéry v luxusních rezortech v Karibiku, proto některé jeho pokrmy jsou v Čechách naprosto originální technikou přípravy či chuťovými kombinacemi. V restauraci najdete také více druhů piva – na sedmikohoutové pípě tradiční značky doplňuje produkce z menších a středních pivovarů, v láhvi pak nabízíme mnoho druhů belgických piv včetně několika trapistických. Burger Bar je vhodný ale i pro soukromé či firemní akce, oslavy a zejména svatby, kde Vám pod značkou Svatba v Dolce Villa připravíme krásnou svatbu v okolí Prahy s obřadem na zahrádce.

Festivalové menu:

KRKAVEC BURGER
burger z mleté vepřové krkovice s chilli, koriandrem a římským kmínem, čedar, rajče, domácí hořčičná majonéza, křupavý ledový salát
CHEESEBURGER
mleté hovězí maso, slanina, čedar, nakládaná okurka, cibule, hořčice, kečup, salát
TERIYAKI BURGER
trhané pomalu pečené kuřecí maso ochucené nasládlou japonskou teriyaki omáčkou, grilovaný ananas, avokádová majonéza s wasabi, salát

logo_burger_meets_diplomatBurger meets Diplomat

Vienna House Diplomat Prague
Evropská 15, Praha 6
http://www.viennahouse.com/cz/diplomat-prague/hotel/restaurace-a-kavarna/cafe-klimt.html

Popis:

Diplomat Hotel překračuje hranice kreativity a představuje výběr těch nejchutnějších burgerů ve městě.

Bohatě obložené a s vynikajícími dresinky, takové jsou burgery v Café Klimt. Café Klimt je symbolem různých chutí. Nechte se ohromit nejlepšími burgery v Praze s inovacemi našich kuchařů, kterými obohacujeme tuto americkou klasiku. Vyzkoušejte například Piri a Chorizo burger nebo bezkonkurenční Diplomat burger, který je výtečný a plný rozmanitých chutí.

Festivalové menu:

Foie Gras burger

6 CHEF

Asijský vepřový burger

5 CHEF

Cheese burger s kozím sýrem

5 CHEF

Výhodné menu (všechny 3 druhy)

12 CHEF

Český catering

Tilleho náměstí 792, Praha 5
www.ceskycatering.cz

Popis:

Jsme moderní cateringová společnost s bohatými zkušenostmi se zajišťováním občerstvení na svatbách, rodinných, firemních i společenských akcích. Věříme, že JEDINEČNÉ CHVÍLE SI ZASLOUŽÍ JEDINEČNÝ SERVIS, a proto se každý klient může spolehnout na individuální přístup a maximální péči.

Náš tým pracuje pod vedením šéfkuchaře Ondřeje Koubka, který byl dlouholetým členem českého juniorského a následně i seniorského kuchařského národního týmu. Díky jeho kuchařskému umění a zkušenostem můžeme našim klientům nabízet jak českou kuchyni v moderní i tradiční podobě, tak pokrmy vycházející z jiných evropských a světových kuchyní. Hlavní zásadou je pro nás nabízet vše v nejvyšší kvalitě a s profesionálním přístupem.

Český catering spadá pod společnost Ventura Food & Catering, která provozuje oblíbené pražské restaurace Anděl, Kamera, Kozlovna Lidická a hotel s restaurací Residence U Černého orla.

Festivalové menu:

Hovězí tataráček s ostružinami a cibulovou marmeládou v kombinaci s foie gras, terinkou a omáčkou balsamico

5 CHEF

Kroketa z hovězí oháňky se smetanovým květákovým pyré a doplněná omáčkou ze slaniny a mrkvičky

4 CHEF

Hovězí líčka na víně a ostružinách podávaná s máslovým bramborem a houbovou omáčkou

6 CHEF

„Dort Pavlova“ - Ořecho-bílkový korpus s vanilkovým krémem a lesními ostružinami

4 CHEF

Výhodné menu (teplý nebo studený předrkm, hlavní chod, dezert)

12 CHEF

LAGARE-DFG-2014-barvaDům francouzské gastronomie La Gare – pouze sobota 3.9.2016

V Celnici 3, Praha 1
www.lagare.cz

Popis:

Francie pro každého. V Domě francouzské gastronomie La Gare si každý najde svůj kousek Francie. Kromě klasického francouzského menu nabízíme i alsaský slaný koláč z tenkého těsta nebo mušle na tisíc různých způsobů. S sebou si můžete v našem lahůdkářství nakoupit nejen výrobky z domácí produkce, ale i výrobky dovážené od malovinařů, řezníků a lahůdkářů z Francie.

Festivalové menu:

Losos uzený studeným kouřem z naší udírny s domácím sýrem ochuceným citrónovým tymiánem a domácí bagetkou

4 CHEF

Coq au vin - Kohout na víně s bramborovým pyré

6 CHEF

Ústřice 1ks

2 CHEF

Výběr z domácích makronek a pralinek – 1 ks

1 CHEF

etnosvet_foodparadeEtnosvět

Tyršova 1832/7, Praha
www.etnosvet.cz

Popis:

Poznejte nové chutě a sbírejte zážitky!

Navštivte mezinárodní vegetariánskou restauraci Etnosvět. V unikátním třípatrovém prostoru jsme pro vás připravili ojedinělý projekt, ve kterém se snoubí mezinárodní vegetariánská gastronomie s poznáváním různorodých kultur celého světa. Náš mezinárodní tým každodenně připravuje úžasné vegetariánské speciality a inspirativní program přesně tak, aby vás atmosféra Etnosvěta nejen skvěle nasytila, ale i dokonale pohltila.

Těšíme se na Vaši návštěvu na festivale, nebo v naší restauraci Etnosvět poblíž I.P. Pavlova.

Festivalové menu:

Indické Gol Gappa

3 CHEF

Houbové rolky s uzeným tofu a dýňovým chutney

3 CHEF

Falafel s mátovou omáčkou

4 CHEF

Burger s červenou řepou, kozím sýrem a konfitovanou cibulí

4 CHEF

Sladké mléčné knedlíčky s mangovým salátkem

3 CHEF

Výhodné menu (Gol Gappa + Houbové rolky + Falafel + Sladké knedlíčky)

11 CHEF

Food Story

Dlouhá 14, Praha 1
www.foodstory.cz

Popis:

Jsme česká firma, která má ráda příběhy. Příběhy, které stojí za dobrým jídlem a kvalitními potravinami. Podle toho si také vybíráme naše dodavatele. Zakládáme si na tom, že je opravdu známe a víme, že za nimi stojí poctivá práce a jejich produkty jsou tak kvalitní, že je s radostí nabídneme i vám. V Dlouhé jsme pro vás otevřeli koncept doplněný o kavárnu, bistro, salad bar a pivotéku. Přijďte k nám nakoupit, dát si poctivou snídani, oběd nebo si vychutnat kávu s dezertem. Těšíme se!

Festivalové menu:

Kachní rillette s perlovou cibulkou a cornichones

3 CHEF

Trhané konfitované kančí maso se sušenými meruňkami

4 CHEF

Cizrnový hummus s uzenou paprikou

2 CHEF

Mix oliv s bylinkami a sýrem Grana Padano

4 CHEF

Tapas mix

4 CHEF

Grilovaná vepřová žebírka s dýňovým pyré

7 CHEF

Hovězí flank steak s batátovými chipsy a tymiánovým demi glace

6 CHEF

Čokoládový bezlepkový dort s ovocnou omáčkou

3 CHEF

Gourmetpauta_foodprade_logoGourmet Pauza

Lidická 798/19, Praha 5
www.gourmetpauza.cz

Popis:

V tomto celodenním podniku je od brzkého rána velký výběr snídaní, v poledne denní menu a večer, vedle stálého jídelního lístku, vás čekají zajímavé speciality. Kromě toho nabízíme dobrou kávu, velký výběr zajímavých sendvičů, koláčů a domácích dezertů či skleničku prosecca a dobrého vína. V názvu podniku se neskrývá jen pozvání na pauzu, ale je to přesmyčka počátečních písmen majitelek Pavlíny a Zuzany. Podnik je opravdu rodinný, který vede matka s dcerou. Do naprostého relaxu vás dostane rodinná atmosféra, společně se zajímavým interiérem a středomořskou kuchyní, vylepšenou k dokonalosti kombinací creativity šéfkuchaře s vlivem zdravého životního stylu majitelek (Pavlína je dokonce výživovou poradkyní). Vhodné na oslavy, firemní akce, catering.

Festivalové menu:

Celerový krém, parmezán, zeleninová sláma

3 CHEF

Tartar z chobotnice, kiwi, bylinková ricotta, dijonská emulze, žitný toast

4 CHEF

Grilovaný tempeh, asijský salát, sezam, wasabi majonéza

4 CHEF

Šafránové risotto s mořskými plody

6 CHEF

Brazilský vysoký roštěnec, batátové pyré, redukce z portského vína, strouhaný černý lanýž

6 CHEF

Domácí smetanová zmrzlina, pistácie, horká čokoláda, šlehačka

3 CHEF

Degustační menu (polévka, hlavní chod, dezert)

10 CHEF

husHusí játra

Budečská 851/28, Praha 2
www.husijatra.cz

Popis:

Husí játra jsou projektem pro znovuobjevení chuti pravých husích jater a výrobků z nich. „Husí játra“ si vymyslel Filip Töpfer roku 2013 jako svoji vlastní privátní značku, která měla za úkol dodat na trh to, co tu dlouhou dobu chybí. Husí játra spolupracují s řadou farem v jihovýchodní části Maďarska a díky tomu dováží to nejlepší za tu nejlepší možnou cenu. Zpočátku šlo o poctivé husí a kachní foie gras, ale později se ukázalo, že čeští zákazníci stojí o víc! Postupně přicházely další a další impulzy k rozvoji Husích jater, až se původně nenápadný projekt rozrostl do takové nabídky, kterou Vám představuje Husí catering.

Festivalové menu:

Kachní prosciutto s jablky G. Smith v parmazánovém košíčku
Kachní ragú se švestkami, mákove noky, citronová kůra
Husí játra s jablky, cibulkou a kváskovým chlebem
Výrobky z husích jater Foie gras

jitravsky-dvorecJítravský Dvorec

Jítrava 70, Rynoltice
www.jitrava.cz

Popis:

Představujeme vám jedinečný koncept Jítravský dvorec, který nemá v rámci České republiky obdoby. Vytváříme areál, který bude určen nejen pro aktivní jezdecký sport (parkur a drezuru) a profesionální jezdecký výcvik, ale své si zde najdou i ti, kteří se na tento krásný sport jen rádi dívají. Celému konceptu dominuje Apartmán – Hotel Jítrava, který je s nadstandardními službami špičkou v regionu. Vše je doplněno skvělou designovou kuchyní Hostince U Podkovy, který je součástí Apartmán – hotelu a stylovou pivnicí přímo v Jítravském Dvorci. Ta se zaměřuje na nabídku sezónních jídel a kvalita jídla je klíčová. Maso – ZVĚŘINU, JEHNĚČÍ A HOVĚZÍ máme ze své produkce „Farmy Jítrava“. Ve stylovém hostinci kterému vévodí svým kulinárním uměním Martin Dvořák se snažíme nabízet kvalitní produkty ve skvělé a neotřelé formě.

Festivalové menu

Rilette z kachny, chips, cibule a nakládaná zelenina

3 CHEF

Kozí sýr v bylinkách, trhané saláty

3 CHEF

Jehněčí konfit, hrášek, česnek, "La Ratte" brambory

6 CHEF

Roštěna "sous vide", telecí brzlík, portské víno, batáty

6 CHEF

Škvarková pomazánka, šalotka, domácí chléb

2 CHEF

Zveřinový guláš, špekový knedlík

4 CHEF

Tataráček z Aberdeen Angus, pečený česnek

3 CHEF

Hovězí šunka, křenové máslo - 100g

3 CHEF

Jelení klobáska k sušení - 100g

2 CHEF

Zveřinová klobása a tymiánem - 100g

2 CHEF

Le-BurgerLe Burger

Nádražní 300/100, 150 00 Praha 5
www.le-burger.cz

Popis:

V restauraci Le Burger nabízíme tradiční americkou kuchyni spojenou s rafinovaností francouzských chutí. Na našem jídelním lístku najdete kromě klasických receptů i burgery, které Vás svým složením tak trochu překvapí. A jsme si jistí, že to bude překvapení příjemné.
Otevřená kuchyně, možnost upravit si část jídel dle vlastní chuti, nejkvalitnější čerstvé suroviny, zkušený tým a příjemné, jednoduché prostředí moderní restaurace, to vše by Vám mělo přinést nevšední kulinářský zážitek.

Festivalové menu

Portobelo Vegaburger

5 CHEF

Kachní burger s pomerančem

6 CHEF

Bacon Burger Classic

5 CHEF

Blue burger s dipem z modrého sýru

6 CHEF

Domácí hranolky s majonézou

2 CHEF

Panna cotta s ovocným přelivem

2 CHEF

makroMAKRO Cash & Carry ČR

www.makro.cz

Popis:

MAKRO Cash & Carry ČR nabízí široký sortiment potravin i nepotravinářského zboží pro 900 tisíc registrovaných zákazníků. MAKRO klade velký důraz na sortiment čerstvých potravin, zejména na ryby, maso, ovoce a zeleninu. Návštěvníci Foodparade se ve stánku MAKRO mohou těšit zejména na speciality z čerstvých ryb.

Festivalové menu

Tataráčky z čerstvého hovězího masa a lososa
- způsob dochucení dle výběru zákazníka: český, francouzský, italský, mexický, korejský či thajský

4 CHEF

Tataráček z čerstvého tuňáka
- způsob dochucení dle výběru zákazníka: český, francouzský, italský, mexický, korejský či thajský

6 CHEF

Aperol Spritz

4 CHEF

mibis_foodparadeMibi’s International Cuisine

www.mibis.cz

Popis:

Mibi’s International Cuisine je moderní asijská restaurace, která nabízí vše v jednom od snídaní až po luxusní večeře. Specializujeme se na vietnamskou a thajskou kuchyni, zejména na Hot Pot a další tradiční asijské specility.

Festivalové menu

Spring roll - Letní závitky s hovězím masem, mangem a letním salátkem

2 CHEF

Mango salad - Mibi´s mango salát se speciálním dresingem

3 CHEF

So Nuong - Grilované mušle na uhlí s maracujovou omáčkou

3 CHEF

Xien Nuong - Grilovaný masový špíz s citrónovou trávou

2 CHEF

Beef teriyaki tower - Grilovaná hovězí roštěnka na uhlí, avokádové pyré, teriyaki omáčka

5 CHEF

Red Curry Duck - Pekingská kachna s červeným kari

5 CHEF

Mix 3 druhy

11 CHEF

Mirellie_foodparadeMirellie

www.mirellie.cz

Popis:

Restaurace Mirellie nabízí originální, lehká a svěží jídla, připravovaná z masa domácího chovu řeznictví Mašek. Ve stylovém prostředí si můžete vychutnat středomořské speciality. Denně pro Vás připravujeme domácí těstoviny a čerstvé mořské plody jsou zárukou nezapomenutelného zážitku. Ke kuchyni patří vynikající víno, kterým můžete zdejší pochoutky zapít.

Festivalové menu

Gazpacho (studená polévka)

2 CHEF

Krevetový krém

3 CHEF

Lososový tatarák

5 CHEF

Pleskavica v domácí briošce s ajvarem

7 CHEF

Kalamáry na grilu se salátkem

8 CHEF

Slávky na bílém víně

5 CHEF

Výhodné menu (polévka, předkrm, hlavní chod)

12 CHEF

ack_foodparadeNestle_foodparadeNestlé Professional a Asociace kuchařů a cukrářů ČR

www.nestleprofessional.cz
www.akc.cz

Popis:

Nestlé Professional je Vaším odborným partnerem při hledání konkrétních řešení pro Váš gastronomický provoz. Nabízíme sortiment osvědčených výrobků i originálních řešení renomovaných značek MAGGI, CHEF, Nestlé Docello™, THOMY a Nescafé. Celosvětová působnost společnosti Nestlé Professional je cenným zdrojem inspirace, která nám umožňuje představit nabídku úspěšných produktů mezinárodní kuchyně. V průběhu Foodparade nás naleznete ve společném stánku AKC ČR, kde budete moci ochutnat naše jedinečné společné menu.

AKC ČR je dobrovolnou nepolitickou organizací. V současné době sdružuje AKC v osmi regionálních pobočkách přes 800 kuchařů a cukrářů z celé České republiky. Toto moderní společenství navazuje na historickou tradici, zabývá se gastronomií i v jejích širších souvislostech a podporuje veškeré formy spolupráce, které vedou k naplňování jejích hlavních cílů. Mimo jiné organizuje pro své členy i veřejnost gastronomické akce – odborné přednášky, semináře a tréninky, celonárodní soutěže i soutěže s mezinárodní účastní, výstavy i další kulturní akce. Svou tradici již mají soutěže jako je Kuchař roku, Cukrář roku, Gastro Junior Bidvest Cup či Gastro Hradec Vitana Cup. Národní reprezentační týmy – seniorský a juniorský se úspěšně pravidelně účastní mezinárodních kuchařských a cukrářských soutěží. AKC ČR je členem WACS – Světové federace kuchařských sdružení, takže rozvíjí aktivní činnost i v zahraničí.

Festivalové menu

Zauzená kachní prsa, čočka beluga s konfitovaným česnekem, gel z červené řepy

3 CHEF

Filet z přeštického vepříka sous vide, pyré z pečené zeleniny, lanýžový demi glacée

5 CHEF

Pomalu pečené mléčné telecí, ragů z lesních hub, bramborová kroketa, koprový olej

6 CHEF

Perníkový mousse, ovoce babího léta, griliáš

2 CHEF

Výhodné menu (3 chody - předkrm - hlavní chod – dezert)

9 CHEF

Président

www.president.cz

Popis:

Sýry značky Président jsou ideálním společníkem pro okamžiky plné pohody. Jejich dokonalou chuť si užijete při každé příležitosti. Se svými blízkými si je můžete vychutnat nejen s křupavým pečivem nebo chutným vínem, ale také v různých netradičních kombinacích. Značka Président Vás nyní zve ke svému stánku s příjemným posezením, kde si budete moci pochutnat na grilovaných sýrech Président Na Gril s pikantním či provensálským kořením nebo s farmářskými bylinkami. V kombinaci s křupavou bagetkou potěší všechny vaše smysly a pohladí chuťové pohárky.

Festivalové menu

Président Na Grill Pikantní koření

1 CHEF

Président Na Grill Farmářské bylinky

1 CHEF

Président Na Grill Provensálské koření

1 CHEF

Steakgrill

Račiněves 189, Roudnice nad Labem
www.steakgrill.cz

Popis:

Steakgrill je ojedinělý český restaurační koncept na evropském trhu, kterým je zaplněna mezera mezi všemi restauracemi rychlého občerstvení a mezi tak zvanými „luxusními“ lépe řečeno drahými restauracemi. Koncept STEAKGRILL byl vypracován mezinárodně uznávaným gastronomickým odborníkem Michaelem Klímou na základě čtyřicetiletých zkušeností a práce v amerických steakhouses od kterých se liší tím, že mimo steaků nabízí celou škálu populárních mezinárodních jídel připravených z prvotřídních čerstvých surovin na logistické sestavě unikátního moderního kuchyňského zařízení.

Festivalové menu

Americká specialita: Texaské Chilli - hustá pálivá polévka plná mletého hovězího a vepřového masa,
drcených rajčat, Jalapeňos papriček a fazolí, domácí dalamánek

5 CHEF

Fajita burger - domácí bulka, vepřová panenka na nudličky s Jalapeňo papričkou, červenou a zelenou paprikou,
cibulí a kořením, česnekový dresing, ledový salát

5 CHEF

Hovězí kýta z mladého býka rožněná na bukovém dřevě, lahůdkové brambory s rozmarýnem, cibulový salát, hořčice

6 CHEF

Apple Dream - zapečená jablka s vanilkou

2 CHEF

Sushi_Time_logo_foodparadeSushi Time

Sokolovská 42, Praha 8
www.sushitime.cz

Popis:

Čerstvé sushi, polévky, rameny, saláty a jídla z woku inspirované exotickou kuchyní, především Asií. Oblíbené pokrmy bez čekání dostupné v Praze, v síti moderních bister nebo pohodlně přes naši donášku.

Festivalové menu

Ostrokyselá polévka
asijská polévka s kuřecím masem, tofu, zeleninou a vajíčkem

2 CHEF

Vepřový ramen
tradiční japonská polévka (vepřový bůček, ramenové nudle, pak choi, sofrito)

3 CHEF

Gua Bao
domácí taiwanské bao plněné bůčkem a nakládanou zeleninou

1 CHEF

Kuřecí satay
grilované kuřecí špízky s domácí arašídovou omáčkou

2 CHEF

Kimchi jjigae
kimchi "gulášek" s vepřovým, podávaný s jasmínovou rýží

4 CHEF

Green set - 2ks special green roll + 1 ks nigiri losos

4 CHEF

Tuna set - 2ks special spicy tuna + 1ks nigiri tuňák

4 CHEF

Yari - 3ks maki losos, 3 ks maki kreveta, 3ks maki okurka

4 CHEF

Warusava - 3ks maki okurka, 3ks maki takuan, 3ks maki chřest

4 CHEF

Nigiri 1ks

1 CHEF

Wasabi brownies

2 CHEF

White chocolate cheesecake s maracujovou omáčkou

3 CHEF

Domácí ledový jasmínový čaj

2 CHEF

destinovaU Emy Destinnové

Kateřinská 7, Praha 2
www.uemydestinnove.cz

Popis:

Restaurace již funguje 10 rokem pod vedením šéfkuchaře a majitele v jedné osobě Stevena Trumpfhellera, který pochází z Ameriky.
Základ kuchyně tvoří francouzsko-italská fusion cuisine, kterou dotváří a obohacují za použití těch nejlepších místních i zahraničních surovin. Vaří jen z nejčerstvějších potravin – mořských plodů, ryb, masa – a ingrediencí z celého světa. Restaurace je známa vařením u stolků hostů, přímo před jejich zraky.

Festivalové menu

Paté terinka z mořského ďase
podávaná se salátem ze sušených rajčátek, artyčoky, kapary a yuzu kaviárem

3 CHEF

Paella s mořskými plody na španělský způsob
krevety, slávky, mečoun, losos, restovaná vepřová plec, kuře, hrášek a zahradní zeleninka, podávána se šafránovou rýží

5 CHEF

Slávky na thajský způsob
podáváno ve šťávě z jarní cibulky, citronové trávy, česneku, koriandru, čerstvého červeného chilli, kokosového mléka a limetky

4 CHEF

Grilovaný Ahi tuňák
podávaný s mediteránským salátkem, sušenými rajčátky, artyčoky a zálivkou z medu, dijonské hořčice a tymiánu

6 CHEF

Vepřová plec sous-vide s barbeque omáčkou z Tennessee Jack Daniel´s a coleslaw se zeleným jablkem

6 CHEF

Čokoládové brownie z tmavé čokolády, mandlemi a mango omáčkou

3 CHEF

Výhodné menu (slávky, vepřová plec, čokoládové brownie)

10 CHEF

U Modré Kachničky

Nebovidská 6 a Michalská 6, Praha 1
www.umodrekachnicky.cz

Popis:

Zpomalte, nezapomínejte žít, nezapomínejte jíst.
Přijďte se pohodlně usadit do jedné z našich stylových restaurací v srdci staré Prahy. Ve vkusném prostředí v retro stylu třicátých let se vrátíte o pár desetiletí zpět. Budete se u nás cítit jako doma při posezení s Vašimi blízkými, důstojně a úspěšně na pracovním obědě, svůdně a ladně na romantické večeři. V našem pestrém jídelníčku najdete především chutné kachní speciality a pokrmy ze zvěřiny doplněné gastronomickými zázraky tradiční české kuchyně.
Nabízíme posezení ve dvou podlažích pro 90 osob. V několika saloncích je možnost pořádání různých menších uzavřených setkání, banketů, recepcí, prezentací, rautů nebo firemních večírků.
Restaurace si získaly oblibu i díky svému interiéru, jehož základem je starožitný nábytek, ručně kreslené tapety a celostěnná malba v jedné z místností. Celek dotváří mnoho starožitných doplňků jak funkčních, tak dekorativních. Kulinářské umění a servis našich restaurantů ocenila celá řada významných osobností z domova i ze světa.

Festivalové menu

Kančí paštika s mandlemi

4 CHEF

Husí huspenina s černou šalotkou

4 CHEF

Uzená kachní prsa na jablečném chilli

4 CHEF

Variace předkrmů

6 CHEF

Pečená kachní prsa s foie gras a dýňovými bramborami

8 CHEF

Čokoládový koláček z červené řepy s ořechovým krémem a limetovou omáčkou

4 CHEF

Kompletní degustační menu (předkrm + hlavní jídlo + dezert)

14 CHEF

Belvoir

www.1er.cz/belvoir-limonady

Popis:

Belvoir Fruit Farms  Presse

Farmy Belvoir se rozkládají na jednom z nejkrásnějších míst Anglie, vyhlášeném po staletí pro svoji vynikající kuchyni. Odsud pochází báječné a neskutečně chutné limonády Belvoir. K jejich výrobě se používají výhradně přírodní suroviny. Všechny jsou ručně trhány na lokálních farmách a poté ihned zpracovávány, aby se v nápojích zachovala maximální čerstvost a Vy jste si tak mohli vychutnat přírodní limonády v té nejčistší podobě.

Belvoir Fruit Farms  Cordial

Cordialy z britské Belvoir Fruit Farms jsou plné skutečné ovocné šťávy, která jim dodává naprosto autentickou chuť. Můžete si vybrat mezi několika příchutěmi, které vznikají lisováním šťávy přímo na farmě Belvoir. Pijte je ředěné s vodou v poměru 1 : 7 nebo jako součást skvělých koktejlů.

vinoDobré portské

www.dobreportske.cz

Popis:

Dovoz a prodej portských vín z oblasti Douro, Portugalsko. Jedinečná bílá ročníková portská vína z vinařství Quinta de Santa Eufémia. Zajistíme pro Vás firemní dárky s logem společnosti i ochutnávky dle Vašich požadavků.

Dos-Mundos-logo_vDos Mundos

Korunní 31, Praha 2
www.dos-mundos.cz

Popis:

Jsme malá česká pražírna výběrové kávy. V naší nabídce naleznete kávy z různých koutů světa – od guatemalských sopek ve střední Americe, přes hory Etiopie až po ostrovy Indonésie. Zaměřujeme se na kávy od konkrétních farmářů a vybíráme jejich nejlepší sklizně. Pražíme tak, aby vynikl původ kávy a její maximální sladkost. Všechny kávy můžete mimo Foodparade ochutnat u nás v pražírně v Korunní 31, Vinohrady a od října i v naší nové kavárně na Milady Horákové 38, Letná.

Na Foodparade Vám nabídneme na espressu Ekvádor z farmy Las Tolas od farmáře Arnauda Causse. Na filtru pak naší novou Keňu Kiamabaru, Etiopii Biftu Gudinu a další lahůdky. Filtrovanou kávu budete moci ochutnat i v degustačních porcích. Těšit se můžete také na cold drip a Irskou kávu. Naši zkušení baristé vám rádi poradí i s výběrem čertvě pražené zrnkové kávy. Těšíme se na viděnou!

Kingswood_foodparadeKingswood

www.kingswood.cz

Popis:

Cider Kingswood je osvěžující alkoholický nápoj s obsahem alkoholu 4,5%, který se vyrábí řízeným kvašením jablečného moštu z pečlivě vybíraných jablek rostoucích výhradně v sadech. Je vyrobený z výhradně přírodních surovin – bez chemických konzervantů, umělých barviv, sladidel a aromat. Neobsahuje lepek, takže jej mohou pít i celiaci.

Nový Kingswood Rosé vyniká osvěžující chutí červeného jablka a výraznou jablečnou vůní. Novinka je v porovnání s klasikou chuťově bohatší, připomínající chuť šťavnatého jablka. Ihned po otevření vás upoutá také výraznější vůní, která vám připomene ten úžasný pocit, když se poprvé zakousnete do zralého červeného jablka. Kingswood Rosé neobsahuje žádná umělá sladidla, barviva, ani konzervanty a obsahuje 4,5% alkoholu.

Kingswood DRY vznikl pro příznivce ciderů, kteří dávají přednost sušším variantám alkoholických nápojů. Kingswood Dry je charakteristický méně sladkým chuťovým profilem, který působí jako skvělé osvěžení. Méně cukru navíc dává lépe vyniknout aroma šťavnatého zeleného jablka doprovázeného vůní zralých a pečených jablek. Novinka se od klasického Kingswoodu odlišuje nejen chutí, ale také obsahem alkoholu. Namísto dosavadních 4,5 % obsahuje varianta Dry 5 % alkoholu. Nejlépe si obě varianty vychutnáte na ledu. Je vyrobený z výhradně přírodních surovin – bez chemických konzervantů, umělých barviv, sladidel a aromat. Neobsahuje lepek, takže jej mohou pít i celiaci.

havanaLa Casa de la Havana vieja

Opatovická 28, Praha 1
www.casahavana.cz

Popis:

V samém centru Prahy kousek od Národní třídy můžete okusit atmosféru pravého kubánského koktejlového baru vystihujícího atmosféru 30.let na Kubě. Pravou kubánskou atmosféru dokreslují fotografie věrně zachycující tuto zemi společně s hudební kulisou v rytmech salsy a jiných klasických karibských tanců.
Nejmodernější mixologie se snoubí s původností klasických drinků, na kterou si zde obzvláště potrpí, stejně jako na přístupu personálu k hostům.
Zajímavý je i pohled do menu, která tu mají hned tři. Vedle koktejlového lístku, který obsahuje nepřeberné množství míchaných drinků, stojí za povšimnutí především rumová karta. V té najdete překvapivé množství značek různých rumů. Snad největší chloubou baru je potom rodinná sbírka rumů, která čítá přes 200 různých lahví z celého světa.

Ke specialitám podniku patří především tzv. testovací platíčka. Jedná se o podávání čtyř různých vzorků například rumů po 2cl, které jsou sestaveny tak, aby zákazník poznal různé typy a mohl je porovnat a vybrat si svého favorita.

Současně kombinujeme rodinnou atmosféru s moderními trendy v nápojové gastronomii.

Koktejly na Foodparade:

Fernando – Pro letošní Foodparade jsme naláhvovali jednoduchou a zaručenou kombinaci friz-koly s českým prémiovým bitterem a čerstvou citrónovou šťávou. Odneste si drink domů!

Honey B Daiquirí – Pro milovníky Classic Daiquirí jsme připravili lehkou verzi s medovo-bylinným likérem a čerstvou mátou, servírováno na kostky ledu.

Red Lemonade – Hledáte-li lehké osvěžení pro dnešní den, zřejmě zvolíte právě tento drink letní. Lehká a svěží chuť červeného rooibos čaje a s vůní bylin je okouzlující.

Fizzy Cherry – Dá si tu někdo bublinky? Přidáme Vám k nim ještě 5letý rum Flor de Caňa z Nikaragui a třešňový likér. Užijte si piknikování!

Rosemary Bramble – Naši nabídku uzavírá klasický koktejl 80.let, který kombinuje gin, ostružiny a čerstvou citrónovou šťávu.

Dále rádi připravíme například:
Negroni, Rum & Fritz Coke, GTs, Mint Julep, Penicilin, Dark & Stormy, Swizzles, lahev perlivého vína,  nealko drinky a další dle našeho doporučení!

Festivalové menu

Honey B Daiquirí
Flor de Caňa 4yo rum, Bentianna aperitif, fresh mint & lemon juice, sugar sirup

7 CHEF

Red Lemonade
Flor de Caňa 4yo white rum, Bentianna aperitif, red roiboos tea, fresh lime & sirup

7 CHEF

Fizzy Cherry
Flor de Caňa 5yo aged rum, Cherry liqueur, fresh lemon juice, sugar sirup, topped with sparkling wine

7 CHEF

Rosemary Bramble
Greenall´s Wild Berry gin, blackberry liqueur, fresh lemon juice

7 CHEF

Fernando (bottled cocktail)
Altfernet Spiced bitter, fresh lemon juice, fritz-kola

5 CHEF

Rumová degustace s naším odborným výkladem
Relicario Ron Dominicano, Flor de Caňa 12yo, Ron de Jeremy XO, Damoiseau VSOP

10 CHEF

MatchaTea

Dělostřelecká 653/3, Praha
www.matchatea.cz

Popis:

Čajová květina s.r.o. je předním dodavatelem Matcha Tea do gastronomických zařízení, obchodů a wellness&fitness center. Matcha Tea nakupujeme přímo u výrobce a čaj má původ v Japonsku. Volíme výrobky reprezentující moderní, zdravý životní styl, přičemž se zaměřujeme na popularizaci méně známých produktů a/nebo inovativní zpracování či nabídku tradičních výrobků.

Japonský jemně mletý čaj Matcha vyniká svou krásně zelenou barvou i netradiční chutí. Díky svému složení je vhodný nejen pro detox, ale i každodenní popíjení. Katechiny (obzvlášť EGCG) pomáhají v boji s rakovinou, aminokyselina L-theanin podporuje tvorbu hormonů dopamin a serotonin, které zlepšují náladu, posilují paměť, navozují pocit uvolnění bez ospalosti a poradí si i se špatnou koncentrací.

Jedna miska čaje MatchaTea navíc obsahuje dostatečné množství vlákniny, bílkovin, draslíku, vápníku, železa i vitaminů A a C, které zajistí správné fungování našeho těla a jeho imunitního systému.

logo_mezzo_03Mezzo Caffé

www.mezzo.cz

Popis:

Rodinná pražírna kávy z industriálního prostředí pražských Holešovic, jejíž tradice sahá do roku 1991, je vedena již druhou generací Šorejsů. Zabýváme se dovozem kávy a následným pražením dle vlastních bohatých zkušeností a lety prověřených postupů. Zaměřujeme se především na jednodruhové arabiky ze všech koutů světa a smíme Vám nabídnout skutečně pestrou škálu – přes 40 druhů jednodruhových káv a vlastních směsí, kávy v bio kvalitě, od drobných pěstitelů, ale také kávy z prestižní mezinárodní soutěže „Cup of excellence“.

Smíte se spolehnout na perfektní péči, od vyložení z kamionu, precizní kontrolu každého zrna, následné pražení, pečlivé balení a expedici. Všechny zmíněné práce stále provádíme ručně a s láskou, neboť nám ze všeho nejvíce záleží na naprosté spokojenosti našich zákazníků. Hlavním cílem rodinné pražírny je dodávat kvalitní čerstvou kávu za přijatelnou cenu a především bez zbytečných marketingových příplatků.

Premier Wines & Spirits

www.1er.cz

Popis:

Společnost Premier Wines & Spirits působí na trhu již od roku 1992, a je tak nejstarším obchodníkem na trhu s vínem a lihovinami v České republice. Věnuje se dovozu a následnému maloobchodnímu i velkoobchodnímu prodeji špičkových vín a destilátů.

V portfoliu má více než 1 500 vín z vybraných vinařských regionů z celého světa, nejvíce zastoupena je oblast Francie, Itálie a Německa, a nabízí i řadu kvalitních destilátů včetně prestižních značek. Ve spolupráci se Zámeckou palírnou v Blatné fi rma vyrábí vlastní řadu produktů, za všechny jmenujme například prémiovou lihovinu Baron Hildprandt a Altfernet s originální recepturou.

Do skupiny Premier Wines & Spirits spadají rovněž pražské gastronomické provozy: špičková restaurace Grand Cru Restaurant & Bar v čele s Janem Punčochářem, tapas bar a gastro bar Monarch, reprezentovaný argentinským šéfkuchařem Miguelem Innellou, Národní banka vín a nově také obchod s delikatesami a bistro Premier Mercato.

Největší důraz klade společnost Premier Wines & Spirits na rozumnou cenovou politiku a osobní přístup s cílem zprostředkovat zákazníkovi jedinečný a neopakovatelný zážitek.

Prosekárna

Slezská 48, Praha 2
www.prosekarna.cz

Popis:

Prosekárna je prodejna a vinný bar, který se specializuje výhradně na Prosecco a další šumivá vína ze severu Itálie.
V současné době nás najdete v Praze již na dvou místech – Slezská 48 a Myslíkova 16.
Prosekárna je místem, kde si můžete užít dokonalé bublinky se skvělou atmosférou!

Krcin-pivovarSedlčanský pivovar Krčín

Na Červeveném hrádku 793
www.pivovarkrcin.cz

Popis:

Pivovar navazuje na tradici vaření piva v Sedlčanech, kdy kolem roku 1418 bylo Oldřichem z Rožmberka propůjčeno městu Sedlčany právo vařit pivo. Od roku 1582 se zde vařilo pivo pro rytíře Jakuba Krčína z Jelčan a Sedlčan. V nově postaveném pivovaru vznikají piva podle tradičních receptur pro každou příležitost. Piva jsou spodně i svrchně kvašená, světlá i tmavá, nefiltrována a nepasterizována. Při výrobě se nepoužívají náhražky ani jiná aditiva.

Festivalové menu

Foodparade Ležák 12
Světlý ležák 12 st spodně kvašený ležák plzeňského typu, vyvážená hořkost
Speciál I.P.A. 12
Svrchně kvašené pivo, výrazná hořkost britských chmelů
Vídeňský ležák 12
Pivo plzeňského typu, barva polotmavého piva po vídeňském sladu
Mastník 11
Světlé pivo spodně kvašené, zlatá barva, vyvážená hořkost
Pšeničný speciál 12
Pivo mnichovského stylu, pšeničný slad, banánová chuť, prokvašeno do sucha

hruskaVíno Hruška – Vinotéka a Vinný bar Rosé

Sázavská 24, Praha 2
www.vinnybarrose.cz

Popis:

Rádi Vás přivítáme v naší značkové vinotéce VÍNO HRUŠKA s posezením a zahrádkou na Vinohradech. Těšit se můžete na skvělé víno z Blatničky z rodinného vinařství. Svým blízkým můžete udělat radost našimi dárkovými balíčky a pískováním na přání. Pořádáme i pravidelné degustace a soukromé i firemní večírky. Těšíme se na Vaši návštěvu!

zinascoffee_foodparadeZina’s Coffee

www.zinascoffee.cz

Popis:

Zina´s coffee je nová malá rodinná pražírna z Liberce, která nabízí jen čerstvě praženou kávu vynikající kvality z vybraných plantáží. V zina´s coffee pražíme nejen jednodruhovou kávu, ale vytváříme pro vás i vlastní směsi káv, které jsou chuťově velmi harmonické. Mezi stálice patří naše směsi Santiago a Cádiz, které si svojí jemností získaly velikou oblibu mezi zákazníky.

Baví nás experimentovat v naší mobilní kavárně, se kterou objíždíme akce nejen v ČR, ale už jsme zavítali i do zahraničí. A co přesně nabídneme kromě klasické nabídky na Foodparade? To se nechte překvapit!
Jen kvalitní čerstvě pražená káva, která Vás pohladí na jazyku i na duši, to je zina´s coffee!

Festivalové menu

Espresso, Espresso lungo, Ristretto, Espresso macchiato, Espresso chilli

2 CHEF

Espresso doppio

3 CHEF

Espresso Baileys

4 CHEF

Flat white, Caffe latte, Cappuccino

3 CHEF

Kakao, čaj

2 CHEF

Ledové kakao, Ledová káva

3 CHEF

Espresso tonic

3 CHEF

Meruňková ledová káva

4 CHEF

Cakeland_foodparadeCakeland Cupcakes

www.cakeland.cz

Popis:

Hanka Maryšková peče designové a chutné cupcakes pod značkou Cakeland Cupcakes. Nápad začít péct tyto dortíky vznikl při návštěvě Londýna v roce 2013, zakládá si na kvalitních surovinách a originálním vzhledu. Protože ji rozčilovaly české buchty, které se vydávaly za cupcakes, přejmenovala své produkty na ČUPČÁKY. Tento název se setkal s pozitivními ohlasy, včetně tisku, a tak už svým produktům neřekne jinak.

Cerfis

www.cerfis.cz

Popis:

Zabýváme se dovozem portugalských olivových olejů, oliv a vín od roku 2011. Snažíme se vybírat přímo v Portugalsku ty nejzajímavější produkty. Na Foodparade budeme prezentovat naše extra panenské olivové oleje a olivy.

cobblers_foodparadeCobbler’s Prague Bakery

www.cobblersbakery.cz

Popis:

Cobbler’s Prague Bakery je nový koncept čerstvě připravovaných sladkých amerických dobrot v České republice. Ochutnat u nás můžete nejen pravé domácí cupcakes, ale i další lahodné americké dortíky jako jsou například cheesecakes nebo brownies. Z velkého množství chuťových kombinací si vybere každý! Všechny naše produkty jsou čerstvé a od základu ručně připravované.

Crème de la Crème

Husova 12, Praha 1
www.cremecreme.cz

Popis:

Crème de la Crème je italské řemeslné zmrzlinářství. Denně vyrábíme ručně zmrzliny z mléka, smetany a čerstvého ovoce bez zbytečné chemie a umělých barviv. Recepty na zmrzliny vymýšlí Honza Hochsteiger – náš mistr zmrzlinář. Vedle klasických příchutí se specializujeme také na ty netradiční: často používáme bylinky, koření i alkohol a v našem sortimentu jsou stále i veganské neovocné zmrzliny.

Cukrárna Buchalovi

U Červeného mlýnku 2, Praha 9
www.buchalovi.cz

Popis:

Rodinná Cukrárna Buchalovi byla otevřená 5.9.2013 v klidném prostředí v Čakovicích. Je pro Vás připravené klidné posezení uvnitř cukrárny. Nově v letošním roce si můžete posedět na zastřešené terase u hladiny jezírka plné ryb. Cukrárnu provozuje Buchal František, Dekorační ozdoby z cukru, tuto firmu založil v roce 1991. Buchalovi vyrábí dorty a zákusky z kvalitních a tradičních surovin. Používají máslo a živočišnou šlehačku, jsou schopni Vám připravit jak zákusek k odpolednímu posezení tak i slavnostní dort pro rodinnou oslavu. Vymodelují Vám ozdobu na dort z marcipánu či jiné modelovací hmoty. Můžete si u nich pochutnat také na chlebíčcích domácí výroby, kávě či zmrzlině.

Cukrárna Saint Tropez

Vodičkova 30, Praha 1
www.cukrarnatropez.cz

Popis:

Tradice od roku 1934, Ruční výroba dortů a pralinek. K výrobě používány výhradně špičkové suroviny včetně světové čokolády číslo 1 zn. Valrhona (Fr). Pro výrobu nejsou používány žádné konservanty, náhražky a polotovary (convenience). Výroba řízena francouzským šéfcukrářem. V rámci výrobků z čokolády jediný držitel titulu Valrhona Expert ve střední Evropě. Jediný výrobce Haute couture pralinek v ČR. Skutečná prvorepubliková kvalita srovnatelná se špičkovými cukrárnami v Paříži, Vídni, Londýně a New Yorku. Vše vyráběné našimi cukráři přímo před vámi v cukrárně.

Ceske_delikatesy_foodparadeČeské delikatesy

Šimůnkova 1, Praha 8
www.ceskedelikatesy.cz

Popis:

Rozvoz a kamenná prodejna farmářských potravin. Každý den Vám doručíme čerstvé pečivo, mléko, zeleninu, jogurty, maso a mnoho dalšího až k Vám na stůl. Také Vás rádi osobně přivítáme na naší prodejně v Praze 8. Všechny potraviny pečlivě vybíráme a ochutnáváme tak abychom Vám nabídli jen to nejlepší z ČR.

Na festivale se můžete těšit na několik vybraných dobrot z naší prodejny jako jsou kvalitní české klobásy, uzená masa z komína, bio sýry přímo od farmářů, chléb z parní pece s ochutnávkou domácích pomazánek.

Donuter_foodparadeDonuter Donuts

Revoluční 1403/28, Praha – Nové Město
donuter.cz

Popis:

Denně čerstvé donuty a plněné koblížky různých variací. Donuty jsou s láskou ručně dělané dle originální americké receptury. Každý jeden kousek má minimálně 8,5 cm v průměru.

e-Pralinkárna

www.e-pralinkarna.cz

Popis:

Ruční výroba pralinek a francouzských dezertů. Proč ručně vyráběné pralinky? Protože je to slast na duši i na jazyku, exkluzivita a různorodost chutí, které jsou uvnitř krémově lahodné zatímco na povrchu krásně lesklé a křupavé. To jsou moje pralinky, pro vás i vaše známé.

Festivalové menu:

Pralinky a lanýže tradičních i netradičních příchutí
Pomerančovo-čokoládový mousse
Arašídové brownies
Nugátový mousse s oříšky
Tartaletky
Pistáciová choux s ovocem
PopCakes
Ledová čokoláda

Kunin_foodparadeMlékárna Kunín

www.mlekarna-kunin.cz/

Popis:

Navštivte stánek mléčných delikates od Mlékárny Kunín!

Vychutnejte si pohár sladkých jahod s jemnou delikátní šlehačkou značky Kunín, nebo se osvěžte výbornou zmrzlinou Mojito, kterou jsme připravili z našeho hustého a přírodního Selského jogurtu Kunín. Navštivte náš stánek na FOODPARADE a nechte se inspirovat! Určitě nebudete litovat!

Festivalové menu:

Mojito jogurtová zmrzlina

1 CHEF

Jahody se šlehačkou

1 CHEF

Bez názvu - 1NosMacarons

www.facebook.com/NosMacaronsBoutique

Popis:

Zabýváme se výrobou francouzských macarons (makronek). Makronky pečeme ze 100% mandlové mouky, v nabídce máme ovocné, oříškové, čokoládové nebo karamelové makronky, nepoužíváme žádná umělá dochucovadla ani pasty. Nově nabízíme i reklamní firemní či vlastní potisk jedlými barvami přímo na makronku. Neváhejte a vyzkoušejte tyto francouzské delikatesy právě u nás!

Pannyruty

www.pannyruty.cz

Popis:

Manufaktura Pannyruty vyrábí luxusní čokoládové minidortíky ve tvaru kuliček s vysokým obsahem belgické čokolády (minimum obsahu čokolády je 50% – maximálně 70%) a v současné době nabízí více než 40 druhů příchutí, od klasických, méně tradičních až po netradiční chutě.

Logo_ROUGETTE_foodparadePaté du Chef & sýry Rougette

www.pateduchef.czwww.rougette.cz

Popis:

Paté du Chef, značka českých čerstvých delikatesních paštik, která nabízí nejen neobvyklá spojení paštiky s různými ingrediencemi, ale zároveň dokáže zaujmout originálním způsobem balení.
Paštiky Pâté du Chef můžete ochutnat např. s brusinkami, se švestkami a slaninou, s portským vínem, se šampaňským, s jablky, či s lískovými oříšky.

Krémové sýry Rougette k rozpékání i na gril s jemně vyzrálou chutí typickou pro ušlechtilé sýry Rougette. Rougette grilovací i rozpékací sýry jsou speciálně vyrobené pro úpravu na grilu, pánvi nebo v troubě, a proto nepraskají ani nevytékají. Grilovací i rozpékací lahůdku budete moci ochutnat v několika příchutích. Pro všechny milovníky dobrého sýra!

Festivalové menu:

Plátek brusinkové paštiky s brusinkovým džemem, vlašskými ořechy a toastem

1 CHEF

Plátek paštiky s pečeným masem podávaný s toastem nebo pečivem, kyselou okurkou a cibulkou

1 CHEF

Plátek paštiky s mandlemi podávaný s meruňkami, toastem nebo pečivem

1 CHEF

Plátek paštiky se sušenými rajčaty a jalapeňos servírovaný s toastem nebo pečivem a nakládanými sušenými rajčaty

1 CHEF

Paštiková bonboniéra - minipaštičky různých příchutí servírované s brusinkovým džemem, toastem nebo pečivem

2 CHEF

Rozpečený Rougette (pro 2 os.) servírovaný s čerstvou zeleninkou a toastem nebo pečivem

3 CHEF

Rozpečený Rougette (pro 2 os.) servírovaný s brusinkovým džemem, meruňkami a toastem nebo pečivem

3 CHEF

Petite-France-logoPetite France

Myslíkova 22, Praha 2
www.petite-france.cz

Popis:

Petite France je rukodělná pekárna a cukrárna se zaměřením zejména na originální francouzské croissanty a baguette. Dále vyrábíme více než 15 druhů chlebů a mnoho cukrařských výrobků. Legendární jsou například naše makové a jablečné záviny, různé druhy koláčů. Vše je ruční výroba bez pridávání barviv, éček a chemie.

ackAsociace kuchařů a cukrářů České republiky

U Krbu 521/45, Praha 10
www.akc.cz

Popis:

AKC ČR je dobrovolnou nepolitickou organizací. V současné době sdružuje AKC v osmi regionálních pobočkách přes 800 kuchařů a cukrářů z celé České republiky. Toto moderní společenství navazuje na historickou tradici, zabývá se gastronomií i v jejích širších souvislostech a podporuje veškeré formy spolupráce, které vedou k naplňování jejích hlavních cílů. Mimo jiné organizuje pro své členy i veřejnost gastronomické akce – odborné přednášky, semináře a tréninky, celonárodní soutěže i soutěže s mezinárodní účastní, výstavy i další kulturní akce. Svou tradici již mají soutěže jako je Kuchař roku, Cukrář roku, Gastro Junior Bidvest Cup či Gastro Hradec Vitana Cup. Národní reprezentační týmy – seniorský a juniorský se úspěšně pravidelně účastní mezinárodních kuchařských a cukrářských soutěží. AKC ČR je členem WACS – Světové federace kuchařských sdružení, takže rozvíjí aktivní činnost i v zahraničí.

chefshop_foodparadeChefshop

www.chefshop.cz

Popis:

Chefshop je obchod s delikatesami, který nabízí to nejlepší nejen z Itálie, Francie, ale také mnoho dalších specialit za velice příznivé ceny. Všechny produkty jsou pečlivě vybírány tak, abyste vařili z opravdu kvalitních surovin a vnesli do vaší kuchyně tu pravou atmosféru, ať už se jedná o italskou, asijskou či francouzskou kuchyni.

Sháníte-li ingredience pro přípravu tradičních thajských pokrmů, set na výrobu sushi anebo pravou belgickou čokoládu na domácí pralinky, jste na správném místě. Chefshop rozmazlí vaše chuťové pohárky!

Chefstarter

www.chefstarter.cz

Popis:

Chefstarter je jedním z projektů školy vaření Chefparade a jde o inkubátor pro projekty, které se točí kolem jídla. Taková líheň pro začínající podnikatele, ve které najdou poradenství, kurzy, školení a nebo pronájem prostor. Ve stánku Chefstarteru se budou střídat různé projekty, které budete moci ochutnat. A nabídka bude opravdu různorodá!

Hotpoint_foodparadeHotpoint

www.hotpoint.cz

Popis:

Stánek prémiové značky Hotpoint představí nejnovější řadu vestavných spotřebičů v atraktivním a nadčasovém designu. Vše si budete moci detailně prohlédnout a zároveň ochutnat zajímavé pokrmy připravené snadno, rychle a s elegancí, která je této řadě vlastní.

LotusGrill & KolonialLogo LotusGrill_foodparadeKolonial_foodparade

www.lotusgrill.cz, www.kolonial.cz

Popis:

O LotusGrillu

Možnost grilování uvnitř nebo na balkóně bez kompromisů a na dřevěném uhlí přinášejí grily LotusGrill, které díky své jedinečné technologii, kdy je v grilu zabudovaný malý ventilátor, který pohánějí čtyři tužkové baterie, nekouří a jsou rozpálené již během 2-3 minut. Až vás grilování uvnitř přestane bavit, stačí jen sbalit váš LotusGrill do přiložené tašky a grilovat s přáteli na pikniku v parku. LotusGrill je v prodeji v šesti různých barvách a vy ho tak můžete bezchybně sladit se svým stylem.

O Kolonial.cz

Nákup potravin už neznamená plné parkoviště, přeplněný obchod a nekonečnou řadu u pokladny. Vyzkoušejte nákup potravin online s Kolonial.cz. Vše naklikáte a my přivezeme až k vašim dveřím. Od čerstvého ovoce a zeleniny až po dobroty pro vaše čtyřnohé miláčky. Vozíme Prahu, střední Čechy, Plzeň, Pardubice i Hradec Králové. Vše o prvním nákupu najdete na: www.kolonial.cz/prvni-nakup

 

Proč se Kolonial.cz spojil s LotusGrill? Grilování totiž nebylo nikdy jednodušší – nákup naklikáte online a gril rozpálíte za 3 minuty. Přijďte zdarma ochutnat grilované klobásky, sýry i zeleninu z Kolonial.cz a omrknout parádní bezkouřové grily od LotusGrill.

A až budete na Instagram přidávat fotku z festivalu, nezapomeňte ji označit hashtagem #topraveleto a přijďte si svou fotku vyzvednout vytisknutou k našemu stánku.

Made in Japan

www.facebook.com/Made-In-Japan-Europe

Popis:

Keramické nádobí od Made in Japan pochází přímo od jeho výrobců – japonských hrnčířů. Nádobí Made in Japan je funkční, exkluzivně navržené, má vkusný design a dlouhou životnost. V unikátních kolekcích najdete jídelní servis, talíře mělké i hluboké, misky, mísy, tácy, servírovací set na sushi, čajový servis, jídelní hůlky nebo misky na saké.

MammaHELP

www.mammahelp.cz

Popis:

Jsme nezisková organizace, která pomáhá ženám s rakovinou prsu a jejich rodinám.

Na Foodparade budete moct ochutnat různé druhy máslových sušenek, linecké pečivo, chia malinový pudink, kynuté koláčky a buchtičky připravené našimi ženami. Zakoupit si také můžete drobné předmety z charitativního mammaHelp e-shopu.

Polivkova-smrst
ErgoaktivPolívková smršť (ERGO Aktiv)

www.polivkovasmrst.cz

Popis:

Kde se něco děje s dobrým jídlem, tam už skoro tradičně najdete Polívkovou smršť, která spojuje gastronomický zážitek s veřejnou sbírkou a kombinuje výtečné polévky s návratem chuti do života. Výtěžek sbírky totiž putuje obecně prospěšné společnosti ERGO Aktiv, která poskytuje účinnou rehabilitaci lidem po mozkové příhodě a úrazech hlavy.

ERGO Aktiv je nestátní nezisková organizace, která vznikla jako reakce na nevyhovující situaci v řešení následné péče o pacienty po prodělané cévní mozkové příhodě, případně jiném získaném poškození mozku.
Během posledních čtyř let se nám podařilo vybudovat odborně silné a hlavně funkční zařízení, které pomáhá lidem po cévní mozkové příhodě, aby se vrátili do aktivního života.

Polévky pro Smršť připravuje řada známých kuchařů – Roman Paulus, Ondřej Slanina, Filip Sajler, Tomás Kalina a řada jiných. Smršť podporují další známé osobnosti jako herec Vladimír Polívka, Kateřina Cajthamlová a další. V rámci dobrovolnických dnů a se do prodeje polévek zapojili i dobrovolníci z velkých firem.
Na festivalu Foodparade uvaří polévky Ondřej Slanina z Chateau St. Havel a Miloš Rozkošný z hotelu Panorama.
Z Polívkové smršti se zkrátka stává fenomén, který spojuje lidi dobrým jídlem a dobrým skutkem. A jak můžete pomoci vy? Přijďte si dát polévku nebo si na stánku můžete zakoupit tašku s příběhy klientů.

Festivalové menu:

Sobota: Šumavská bramboračka s králičími knedlíčky

2 CHEF

Neděle: Krém z červeného zelí, zakysanou smetanou a estragonem

2 CHEF

PrintSušienkovo

Ocelářska 9, Praha 9
www.susienkovo.cz

Popis:

Sušienkovo přináší na československý trh BIO sušenky, sušené maso a holistické konzervy + EKO produkty pro psí chlupáče. Produkty jsou sestavovány ve spolupráci s veterináři a vždy tak, aby byly vyvážené a zdravé.

Zajíček na koni – pouze neděle 4.9.2016

www.zajiceknakoni.cz

Popis:

Zajíček na koni je organizace, která se již dvanáct let zabývá pomocí dětem i dospělým s fyzickým, mentálním a sociokulturním handicapem. Má tři hlavní projekty – Terapeutické jízdy na koních, Pomoc dětem ze sociálně slabých rodin a Projekt kavárna – zaměstnání pro lidi s handicapem – Café AdAstra, kde v tuto chvíli zaměstnává přes 25 lidí s handicapem.

Festivalové menu:

Quiche brokolicový s vajíčkem a goudou

2 CHEF

Quiche s cibulkou a slaninou

2 CHEF

Bagetka s lilkovou pomazánkou

1 CHEF

Francouzská domácí paštika, chléb

1 CHEF

Čokoládový cheesecake

2 CHEF

Švestkový koláč

2 CHEF

Domácí sirupy - levandulový, zázvorový, malinový

4 CHEF